De naam van het etablissement verraadt al dat er meer dan eten te verkrijgen is. Je kunt hier prachtige henna-tekeningen laten plaatsen op basis van 100% natuurlijke henna. De lokale vrouwen zijn gecertificeerd. Ze verdienen er op deze manier een leuk zakcentje mee. De visie van de Amerikaanse Lori Gordon om lokale kunstenaars te steunen heeft vorm gekregen in dit Art cafe. Ze is het project samen met haar partner Rachid in 2014 gestart.
Het Henna Art Café Marrakech is gevestigd in een traditioneel huis op een steenworp afstand van het Djemaa el Fna. Al vanaf de eerste stap die je hier binnen zet, ben je verkocht. Sommigen zullen vallen voor de muurschildering van een pauw, anderen voor de oude zellige vloeren en weer anderen voor de schilderijen van lokale kunstenaars. Of voor de kunst die Lori Gordon zelf maakt. Regelmatig stellen wij werk uit het Henna Art Café tentoon in Riad Orange!

De vriendelijke Lori en Rachid maken je wegwijs en verzorgen een tafel voor je als je wat fris wilt drinken of wilt lunchen. Of je bekijkt alvast een van de vele henna-ontwerpen die je kunt laten plaatsen.

Het menu van het Henna Art Café Marrakech

De menukaart heeft maar een aantal opties. Wellicht om tegenwicht te bieden aan de vele Henna-ontwerpen ;)
Toch is er voor ieder wat wils! Ze maken altijd gebruik van verse en lokale producten en de ober kan je hierbij adviseren. Er zijn naast een heerlijke tajine kefta ook de volgende opties: vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten. De verse fruitsapjes zijn ook een aanrader!

Een insidertip! Als je het soekstraatje blijft volgen tot het einde richting Place Ferblantiers, bevindt zich aan de rechterhand een leuke kledingwinkel: Kaftan Queen. Maak je henna-ontwerp af met een prachtige moderne jurk van topkwaliteit om je helemaal in Marokkaanse sferen te wanen.

Henna Art Café

Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 t/m 00.00 uur

Adres: 35 Derb Sqaya, Medina Marrakech 40000, Marokko

Website: www.marrakechhennaartcafe.com

E-mail: marrakechhennaartcafe@gmail.com

Telefoonnummer: +212 666779304

Instagram: https://www.instagram.com/marrakechhennaartcafe/?hl=en